dimarts, 3 de febrer del 2009

Pau Casals Defilló (1876 - 1973)


Doncs com va dir en Jaume, que busquéssim informació sobre el carrer con visquéssim, doncs com que el meu carrer no té gaire significat (Carrer de la Pineda, perque està a la pineda xD) doncs he buscat informació sobre Pau Casals, que es un carrer del costat de casa.
A continuació poso informació que he trobat sobre el parent del Jaume-teacher... :

Pau Casals Defilló (El Vendrell 1876 - San Juan de Puerto Rico 1973):
Fou un compositor molt important i reconegut a nivell universal, que dedicà tota la seva carrera musical al violoncel. Composà "L'Himne de les Nacions Unides" o "Himne de la Pau", i també la famosa peça d'"El Cant dels Ocells", coneguda arreu del món.
Defensà tota la seva vida la llibertat, la pau, la democràcia i els drets humans, amb el que va merèixer diferents nominacions i el Premi Novel de la Pau. També va manifestar total desacord durant el règim franquista i el desitj d'una Catalunya independent.
Morí a conseqüència d'un atac de cor, a l'edat de 96 anys, i fou enterrat al Cementiri Commemoratiu de San Juan de Puerto Rico, on també nasqué i morí la seva mare.
El 1979 les seves despulles foren traslladades al cementiri del Vendrell, un cop reestablerta la democràcia a Espanya, on actualment descansen.
Al centre del Vendrell hi ha la Casa-Museu de Pau Casals, i al barri de Sant Salvador de la mateixa població, la seu de la Fundació Pau Casals, amb una altra casa-museu davant un auditori batejat amb el seu nom, i un bust realitzat per l'escultor Josep Maria Subirachs.


I ja està, feina feta :)